TMA voor loopbaanontwikkeling

TMA-methode voor personeelsmobiliteit

Voor mobiliteit van medewerkers zet Juist in Balans de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in. TMA is onder meer toepasbaar bij organisatieveranderingen waarbij functies wijzigen, vervallen en/of ontstaan. Bij de loopbaan-, outplacement- en re-integratietrajecten van Juist in Balans is de TMA-analyse standaard inbegrepen.

Zelf bewegen naar werk dat goed bij je past

De TMA-Methode gaat ervan uit dat mensen het best functioneren en het meest betrokken zijn, als ze werk doen dat dicht bij hun drijfveren en talenten ligt. Je bent het meest effectief, succesvol en gemotiveerd als je werk doet dat dicht bij je ware aard ligt.

Zelfinzicht in de drijfveren/talenten helpt je om te bewegen richting werk dat goed bij jou en de organisatie past. Ook bij gedwongen vertrek is het inzicht in de eigen drijfveren en talenten belangrijk. Mensen met zelfinzicht maken namelijk betere keuzes en zijn sneller in staat om het juiste werk te vinden.

Gebaseerd op positieve psychologie

De TMA-Methode is de wetenschappelijk onderbouwde, positieve, niet-oordelende, concrete en talentgerichte basis voor selectie, ontwikkeling en beoordeling van medewerkers. 

 

TMA helpt medewerkers hun talenten/competenties te ontwikkelen, en ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk te maken.

 

Een TMA Talentenanalyse is geschikt:

 • Bij werving, selectie en beoordeling van medewerkers.
 • Voor loopbaanontwikkeling.
 • Voor beroepskeuze.
 • Voor leiderschapsontwikkeling.
 • Bij re-integratie.
 • Bij outplacement

Online instrumenten TMA voor personeelsmobiliteit

 • De TMA-methode begint met de TMA talentenanalyse. Deze brengt 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties in kaart. Het rapport geeft informatie over persoonlijke talenten en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties.
 • De Beroepsinteresse analyse helpt de interesse voor bepaalde beroepssectoren te achterhalen. De rapportage geeft bij de beroepssectoren voorbeelden van zowel concrete beroepen als opleidingen. Zowel voor middelbaar als hoger onderwijs.
 • De TMA Career Advisor helpt bij het zoeken naar mogelijk passende beroepen. Talenten en persoonlijke voorkeuren voor beroepssectoren worden automatisch gekoppeld aan mogelijk passende beroepen en actuele vacatures.
 • De TMA 360 graden feedbackanalyse is een eenvoudig feedbackinstrument om het competentieniveau van een persoon in beeld te brengen.
 • De Capaciteiten analyses geven een breed beeld van het intellectuele niveau van de kandidaat. De assessments zijn op mbo- of hbo-niveau.

Meer informatie over personeelsmobiliteit

Meer informatie over de werkwijze van de Talentenanalyse.  Wilt u advies hoe u maximale mobiliteit van medewerkers realiseert in uw organisatie met behulp van de Talenten Motivatie Analyse? Neemt u dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking of vraag direct een TMA-analyse aan.

Aanbieding Juist in Balans

U kunt de TMA-analyse aanvragen voor € 495,-. Dit is inclusief uitgebreide online bespreking/coaching van 2 uur. Uw medewerker krijgt daarbij de mogelijkheid om de Talenten Motivatie Analyse kosteloos uit te breiden met een ‘Capaciteiten’ en/of ‘Beroepsinteresse analyse. Bij loopbaan-, outplacement- en re-integratietrajecten is de TMA-analyse inbegrepen.