TMA en loopbaanontwikkeling

Houd jij je bezig met jouw loopbaanontwikkeling? Met de TMA analyse krijg je snel en helder inzicht in jouw talenten, drijfveren, kwaliteiten, ideale werkomgeving, valkuilen, communicatievoorkeuren en ontwikkelbaarheid van competenties.

TMA analyse is geschikt voor jou:

  • Wanneer jij werk doet waar je geen plezier meer in hebt.
  • Omdat je bezig bent met je loopbaanontwikkeling en hier stappen in wilt zetten. 
  • Wanneer je wilt solliciteren op een andere functie en je afvraagt of deze bij je past.
  • Omdat je je wil oriënteren op voor jou passende opleidingsmogelijkheden?
TMA voor loopbaanontwikkeling

Zelfinzicht helpt je betere loopbaankeuzes te maken

De TMA-Methode gaat ervan uit dat mensen het best functioneren en het meest betrokken zijn, als ze werk doen dat dicht bij hun drijfveren en talenten ligt. Je bent het meest effectief, succesvol en gemotiveerd als je werk doet dat dicht bij je ware aard ligt.

Zelfinzicht in de drijfveren/talenten helpt je om te bewegen richting werk dat goed bij jou past. Ook bij gedwongen vertrek is het inzicht in de eigen drijfveren en talenten belangrijk. Een goed zelfinzicht helpt je om betere keuzes te maken waarbij je sneller in staat bent om het juiste werk te vinden.

TMA Talentenanalyse meet drijfveren en talenten

Juist in Balans gebruikt de TMA Talentenanalyse om drijfveren, talenten en daarmee motivatie te meten. De test meet 22 drijfveren en 44 talenten. De uitslag geeft je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 53 TMA Competenties. Het geeft informatie over je persoonlijkheid en talenten en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast geeft TMA adviezen over de ideale werkomgeving, leer- ontwikkelstijl en de aanleg voor 53 competenties. 

Werkwijze TMA loopbaanontwikkeling

De TMA-analyse wordt online uitgevoerd. Je krijgt van tevoren uitleg over de test. Je maakt de test online, dit duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur. De vragen bestaan uit stellingen en gedragsitems waarbij je telkens kiest welke het beste bij je past. Er is geen goed of fout, je hoeft je niet voor te bereiden op de test. De testresultaten komen binnen bij de coach en deze bespreekt de resultaten met jou in een coachsessie van maximaal 2 uur. Het rapport, de resultaten, de competenties en de verschillende adviezen worden doorgenomen. Je krijgt het volledige rapport tot je beschikking.

Het resultaat van de TMA analyse

Door deze test krijg je inzicht in je talenten, drijfveren en daarmee motivatie. TMA helpt mensen hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, zodat ze effectiever en gelukkiger in werk worden. Je kunt voortaan makkelijker loopbaankeuzes maken doordat je een concreet inzicht hebt in jouw talenten en competenties.

Vervolg loopbaanontwikkeling

Heb je gekozen voor TMA Talentenanalyse dan mag je gedurende een jaar gebruik maken van de TMA-methode. Je kunt:

  • Opnieuw een TMA Analyse invullen na een bepaalde periode.
  • De TMA Beroepsinteresse analyse maken.
  • Gebruik maken van de TMA Career advisor.

De Beroepsinteresse analyse helpt jouw interesse voor bepaalde beroepssectoren te achterhalen. In de rapportage krijg je bij de beroepssectoren voorbeelden van zowel concrete beroepen als opleidingen. De beroepsinteresse analyse geeft aan in welke sectoren en in welke activiteiten je geïnteresseerd bent.

 

De TMA Career Advisor helpt je bij het zoeken naar mogelijk passende beroepen. Jouw talenten en je persoonlijke voorkeuren voor beroepssectoren worden automatisch gekoppeld aan mogelijk passende beroepen en vacatures. Je krijgt vanuit een database van de Europese Unie met 6000+ beroepen, een goed zicht op alle beroepen die mogelijk bij jouw talenten en Beroepsinteressegebied passen.

.

TMA en loopbaanontwikkeling bij Juist in Balans

Meer informatie over de TMA-methode inclusief Voorbeeldrapportages is te vinden op de website van Juist in Balans re-integratiebureau.  Ben jij geïnteresseerd in loopbaanontwikkeling en de TMA Talenten Motivatie Analyse? Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijke kennismaking of vraag direct een TMA-analyse aan. De coach van Juist in Balans is een gecertificeerd professional in de TMA-methode.