Talenten coaching mist-riet-water

TMA Talentenanalyse

TMA is gebaseerd op positieve psychologie

De TMA Talentenanalyse is gebaseerd op positieve psychologie. Kandidaten maken online een TMA Talentenanalyse waarmee 53 competenties worden gemeten. Een TMA Talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De TMA geeft een beeld van jouw persoonlijke voorkeursgedrag en de mate waarin die passen bij je ambitie, je (beoogde) functie en/of je organisatiecontext. Bovendien laat de TMA zien in welke richtingen je je zoal kunt ontwikkelen. Je hebt als het ware een ‘blauwdruk’ van jezelf.

 

Geschikt voor jou:

  • als jij wilt weten waar je energie van krijgt en wat je energie kost;
  • omdat je uit wilt vinden wat je werkelijk leuk vindt om te doen;
  • want je wilt weten of je geschikt bent voor een andere functie;
  • wanneer je ander werk zoekt en niet weet wat bij je past;
  • omdat je wilt weten welke organisatie bij je past.

Voorbeelden rapportages TMA

De TMA talentenanalyse

Een beroepsinteresse analyse

Een capaciteitentest

360 graden feedback

Werkwijze TMA

Na aanmelding ontvang je online een uitnodiging voor het invullen van een uitgebreide vragenlijst met 312 meerkeuzevragen. Het invullen doe je thuis achter de computer en kost je ongeveer een tot anderhalf uur van je tijd. Op grond van deze analyse worden jouw 22 drijfveren en 44 talenten in kaart gebracht en beschreven in een uitgebreid en objectief rapport. Deze rapportage dient enerzijds als advies voor jou en is anderzijds de basis voor onze nabespreking. Vervolgens bespreken wij in een verdiepend coachgesprek van ongeveer anderhalf uur het rapport en de resultaten.

 

Beroepsinteresse analyse
Je start altijd met de TMA Talentenanalyse. Deze kun je uitbreiden met verschillende modules. Onder andere de beroepsinteresse analyse. Met een Beroepsinteresse analyse wordt bepaald welke studie of beroep het best bij je past. De beroepsinteresse analyse is online beschikbaar op middelbaar en hoger niveau.

Career advisor
Wil je meer uit de Beroepsinteresse analyse  halen dan kun je de Career advisor gebruiken. De Career Advisor helpt je door jouw talenten en persoonlijke voorkeur voor beroepssectoren automatisch te koppelen aan mogelijk passende beroepen en vacatures. Vanuit een database van de Europese Unie met meer dan 6000 beroepen krijg je een goed zicht op alle beroepen die mogelijk bij jouw talenten en beroepsinteressegebied passen.

Bekijk hieronder het filmpje van TMA in 1,5 minuut

TMA voor loopbaanontwikkeling
Van talent naar performance, boek en speelkaarten

Meer informatie en investering TMA talentenanalyse

Onze TMA analyses worden uitgevoerd door Francisca van Kommer, zij is gecertificeerd en haalt als TMA professional het beste uit talenten en competenties van anderen. Ze kent het verschil tussen competenties, drijfveren en talenten en kan daardoor de match maken tussen de drijfveren/talenten van een kandidaat en de competenties van een profiel. Jouw investering voor een TMA Talentenanalyse is, naast je eigen tijdsinvesting, € 495,-. Je krijgt hiervoor toegang tot het TMA portaal om de analyse te maken. Je ontvangt een uitgebreide persoonlijke rapportage met jouw talenten, kwaliteiten, ideale werkomgeving en met ontwikkeladviezen. Daarnaast zijn een uitgebreid, verdiepend coachgesprek en een jaar lang toegang tot de TMA-methode inbegrepen. Wil je meer informatie neem dan vrijblijvend contact op. Je vragen beantwoorden we graag.