Thema’s Effortless coaching

Je dagelijkse stress

Je kent de uitdrukking ‘vecht of vlucht’ wel. Dit is de lichamelijke toestand die we ervaren als er direct gevaar dreigt en we moeten erop reageren. In de natuur wordt er dan ook direct gevochten of gevlucht. Voor beide heb je alle energie nodig in je spieren en in je reflexen, niet in je spijsvertering of je analytische denken. Kortom, je verkeert tijdelijk in een heel andere lichamelijke toestand. Alle spanning wordt eruit gerend of gevochten. Na afloop, als je het hebt overleefd, keert er een gezonde vrede over je hele systeem en bevind je weer in een rustige beheerste staat.

Zo gaat het in de natuur, maar niet in ons dagelijks leven. Stress stamt nog uit de oertijd.

 

Wij beleven dagelijks vele momenten waarin ons lichaam in de vecht- of vluchtstaat komt, maar we kunnen dan niet vechten of vluchten. Daardoor stapelt de stress zich op in ons lichaam en bevinden we langdurig in die staat die we alleen een korte tijd aankunnen. Dit is de oorzaak van veel dagelijkse klachten en kan uiteindelijk tot een totale burn out leiden. Met een simpele dagelijkse ademhalingstechniek waarbij we stress momenten van de dag opnieuw beleven en van hun lading ontdoen, kunnen we zorgen dat we elke nacht stressvrij ingaan en de volgende ochtend uitgerust opstaan. Alleen deze simpele techniek al die je dagelijks zelf uitvoert, kan je bevrijden van een groot aantal klachten waarvoor miljoenen mensen dagelijks kostbare medicijnen slikken met een lange lijst bijwerkingen.

 

Je nooit verwerkte emotionele ervaringen

“Oh praat me daar niet over . . .” “Daar wil ik het niet over hebben!” We kennen allemaal situaties die uiterst pijnlijk zijn geweest en die we ontvlucht zijn door er niet meer aan te denken. Zodra we eraan denken voelen we de wrok, de boosheid en voelen we dat we de betrokken personen niet hebben vergeven.

Deze onafgemaakte gevoelens dragen we soms tientallen jaren bij ons en hoewel we ons best doen om ze niet te voelen, tasten ze ons van binnenuit aan. Daarnaast moeten we altijd op onze hoede zijn om er niet toch mee geconfronteerd te worden. Zolang we deze gevoelens niet hebben opgelost, kunnen we andere mensen of situaties niet verdragen die deze kunnen oproepen.

Ook deze kwesties kunnen we op een simpele, mooie wijze afwerken zonder dat anderen iets hoeven te veranderen in hun gedrag. We kunnen het geheel in onszelf oplossen en bevrijd zijn van de last die we met ons meedragen. Juist in Balans gaat samen met jou de onverwerkte emotionele gebeurtenissen afmaken, waarmee hun emotionele lading neutraal wordt en jij er helemaal vrij van bent!

 

Je onderbewuste overtuigingen en gewoontes

“Ik kan het niet”, “mijn baas vindt mij niet goed genoeg”, “ik ben lelijk”, “anderen moeten mij niet”, “ik kan nooit iets afmaken”, “mijn moeder laat me niet zijn wie ik ben”, “mijn man snapt mij niet”. Zo kan de lijst met negatieve overtuigingen over onszelf en anderen nog wel een tijdje doorgaan. Het vervelende is, dat deze overtuigingen volledig in ons onderbewuste zijn opgeslagen als automatische programma’s die uitgevoerd worden zonder tussenkomst van ons bewustzijn. Als we bewust positiever over onszelf of de situatie willen denken, wordt dat al gauw in de praktijk bedorven door deze onderbewuste overtuigingen, vaak met de inleidende gedachte “zie je nou wel . . . “.

Ooit heb je ze geleerd om pijnlijke gevoelens te voorkomen. Je hebt deze conclusies getrokken door de afwijzingen die je hebt ervaren. Nu is het een zelf vervullende voorspelling geworden die je zelf steeds uitvoert. Veel van die overtuigingen houden je gevangen in een onbevredigende situatie en helpen je allang niet meer. Je komt er niet vanaf door ze simpelweg kwijt te willen, daarmee verbreek je de onderbewuste programmering niet.

Hierop past Juist in Balans een heel effectieve methode toe van het onderzoeken van deze overtuigingen. We gaan na of ze wel echt waar zijn, we draaien ze om en zoeken concrete voorbeelden van het tegenovergestelde. Op deze manier wordt de onbewuste programmering effectief teniet gedaan. Ook dit is een heel bijzondere en boeiende ervaring die veel inzichten en opluchting oplevert!

 

Je onbekende bronnen van onverklaarbare angsten

Je durft iets gewoon niet en je weet niet waarom. Je hebt een hekel aan bepaalde situaties, je kunt sterk ontstemd raken door dingen of ze totaal niet verdragen, en je weet niet waarom. Je reageert soms fel of sterk aanvallend op bepaalde situaties of personen en je hebt geen idee waarom. Dit heeft een voor jou onbekende oorzaak diep in je onderbewust-zijn, die we een spookcluster noemen, hij is er wel, je kunt hem niet zien, maar zijn uitwerking kun je des te meer voelen. Hij bestaat uit niet bewust meegemaakte momenten van als bedreigend ervaren situaties die we meestal als kind meemaken. Je hebt daarna allerlei gewoontes ontwikkeld om te voorkomen dat de spook-cluster actief wordt. Gelukkig is er een simpele directe manier om je spookclusters op te sporen. Het is spannend en ook heel bevrijdend en daar help ik je bij!

Voor meer informatie