SLIM-subsidie leren en ontwikkelen in het MKB

SLIM-regeling ook voor bedrijven uit de horeca-, landbouw- en recreatiesector

 

SLIM subsidie leren en ontwikkelen

De SLIM-subsidie voor loopbaanontwikkeling.

De overheid zet met de SLIM-regeling in op het leren en ontwikkelen van medewerkers. Midden- en kleinbedrijven (mkb) kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Werk je bij zo’n bedrijf en heb je belang bij loopbaan- ontwikkeladvies? Dan kan de SLIM-regeling uitkomst bieden.

Wat is de SLIM-subsidie voor leren en ontwikkelen? 

Werk je bij een groot bedrijf dan heb je vaak de mogelijkheid om een studie te volgen of een loopbaantraject waarbij je werkgever de kosten betaalt. Echter, werk je bij een midden- of kleinbedrijf dan krijg je vaak die mogelijkheid niet omdat je werkgever daar de middelen niet altijd voor heeft. De mkb-bedrijven kunnen hiervoor gebruik maken van overheidssubsidie, de SLIM-regeling. De SLIM-regeling geldt ook voor grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector.

Wat subsidieert de SLIM-regeling?

De overheid heeft bepaald dat met de SLIM subsidie de volgende activiteiten mogen worden gefinancierd.

  1. Het realiseren van een opleidings- of ontwikkelplan waarmee de behoefte aan scholing in de onderneming duidelijk wordt;
  2. Een methode ontwikkelen of invoeren om werknemers kennis en vaardigheden te leren tijdens het werken;
  3. Het aanbieden van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor de werknemers in de onderneming;
  4. Een tegemoetkoming in de kosten voor het bieden van een praktijkleerplaats voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg.

Wat houdt het ontwikkel- en loopbaanadvies in?

Twijfel jij of je je huidige baan nog wel leuk vindt of heb je interesse in een hogere functie maar weet je niet of je hiervoor geschikt bent? Dan kan een loopbaan-, ontwikkeladvies je hierin helpen. Een loopbaanadviseur helpt jou inzicht te krijgen in jouw drijfveren en talenten en het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toekomstige mogelijkheden.

Aanspraak maken op de SLIM subsidie leren en ontwikkelen

Werk je in het mkb, wil je je verder ontwikkelen en gebruik maken van loopbaanadviestraject? Vraag dan je werkgever naar de mogelijkheden van de SLIM-subsidie. Wil je gebruik maken van het ontwikkel- en loopbaanadvies? Neem contact op met de loopbaanadviseur van Juist in Balans en vraag om te beginnen een Talenten Motivatie Analyse aan.