Samenwerking re-integratiebureau van start

Persbericht, 23 maart 2022

Onlangs is een nieuw re-integratiebureau gestart in Friesland. Nellie Menger en Francisca van Kommer hebben de handen ineengeslagen en bundelen hun jarenlange ervaring in het werkveld. Samen bieden zij volledige ondersteuning bij re-integratie van werknemers.

 

Nellie Menger is als ervaren casemanager verzuim ook gespecialiseerd in stress- en burn-out coaching en traumaverwerking met inzet van paarden. Francisca van Kommer is professioneel loopbaan- en re-integratiecoach en daarnaast gespecialiseerd in de Talenten Motivatie Analyse (TMA). Door de samenwerking te bundelen zijn ze nog beter in staat medewerkers te helpen in hun kracht te komen en zo meer (werk)geluk en welzijn te ervaren.

‘Stress- en angstgevoelens zijn de laatste jaren toegenomen. We merken ook in onze omgeving en bij onze huidige werkzaamheden dat veel mensen stress gerelateerde klachten hebben of tegen een burn-out aanlopen. Vaak is hierbij de balans tussen privé en werk zoek.’ Legt Nellie uit. ‘Wij helpen mensen op een laagdrempelige, toegankelijke en professionele wijze, de eigen regie te nemen. We gebruiken hiervoor verschillende methodes waaronder paardencoaching en TMA. Hier halen we goede resultaten mee’.  Vult Francisca aan.

coaches Juist in Balans
Het team van Juist in Balans
Coachen met paarden
Nellie zet paarden in bij coaching

Juist in Balans heeft een netwerk door heel Friesland en kent de banenmarkt, het bedrijfsleven en de opleidingsmogelijkheden in de regio. De coaching vindt plaats bij de deelnemer thuis of op locatie in omgeving Leeuwarden of Drachten. Belangstellenden kunnen gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. 

Wat is re-integratie

Wanneer een medewerker arbeidsongeschikt wordt, of ziek is en er langdurig ziekteverzuim dreigt, is de werkgever volgens de Wet Verbetering Poortwachter verplicht samen met de medewerker aan de re-integratie te werken. Het doel is om de medewerker zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Hierbij is er onderscheid tussen re-integratie 1e en 2e spoor. Re-integratie 1e spoor is bij de eigen werkgever en re-integratie 2e spoor bij een andere werkgever. Vaak schakelen werkgevers een re-integratiebureau in om de werknemer te helpen bij het vinden van een andere baan. Meer informatie over re-integratie https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/

 

Re-integratiebureau Juist in Balans