Ervaar de meerwaarde van de natuur tijdens het coachen!

Wandelen is de grootste probleem oplosser!

Volgend de Ierse neurowetenschapper Shane O’Mara is wandelen de grootste probleem oplosser die er bestaat. Vroeger moesten we veel lopen om eten te verzamelen of omdat we werk deden waarbij we bewogen. “Nu loopt de mens dagelijks niet meer dan twee kilometer, desastreus weinig. We leiden een zittend leven op kantoren achter beeldschermen. Sterker nog: we hebben onze wereld en onze leefstijl zo ingericht dat er geen noodzaak is voor bewegen. Terwijl wandelen de grootste probleem oplosser is die er bestaat,” zegt de hoogleraar experimenteel breinonderzoek aan Trinity College in Dublin.

Wat is wandelcoaching

Wandelcoaching is vooral gericht op het verbeteren van je mentale gezondheid. Het wandelen in de natuur is een middel om grip te krijgen op dat wat er in je hoofd gebeurt. Als coach zet ik, tijdens ons gesprek, de elementen uit de natuur regelmatig in.

Zijn en wandelen in de natuur hebben enorm veel betekenis voor je fysieke en mentale gezondheid.  De natuur heeft een rustgevend effect en zorgt ervoor dat je ontspant en bij je gevoel kunt komen.

Wandelen is bewegen, vrijheid in de natuur, ontspanning na een stressvolle (werk)dag. Wandelen is rustgevend, bloeddruk- en hartslag verlagend. Wandelen zorgt ervoor dat je beter kunt nadenken en gemakkelijker kunt reflecteren over het leven.

De natuur en haar positieve effecten

 • De natuur geeft ontspanning, rust en energie.
 • Het brengt je op nieuwe ideeën.
 • De omgeving is altijd anders, herinneringen aan verplichtingen of nare dingen zijn er niet.
 • De blik wordt naar de natuur getrokken.
 • De natuur heeft een positief effect op je stressniveau.

Waarom wandelcoaching?

Coaching in de natuur heeft een grotere meerwaarde ten opzichte van coaching binnenhuis. Hieronder een aantal voordelen:

 • Wanneer je wandelt komt je hele lichaam in actie. Je komt letterlijk in beweging, ook dat wat vast lijkt te zitten in je hoofd.
 • De natuur werkt rustgevend, waardoor je in staat bent beter te luisteren naar je gevoel.
 • Een gesprek dat wandelend wordt uitgevoerd, biedt ruimte voor stiltes en reflecties.
 • Oogcontact is niet altijd noodzakelijk. Het is voor de cliënt daardoor vaak gemakkelijker zaken te uiten, die gevoelig of pijnlijk zijn.
 • In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe inzichten ontdekken. Hierdoor sta je gemakkelijker open voor nieuwe ideeën.
 • Door de rustgevende werking van de natuur kunnen sessies langer duren, zonder dat het te veel wordt.
 • In één wandeling van 1,5 uur, bereik je meer dan in twee sessies van 1.5 uur. Je hoeft geen tijd te besteden aan afsluiten en opnieuw beginnen. Wandelcoaching biedt daardoor de gelegenheid in een relatief korte periode krachtig resultaat te boeken.

Investering

Jouw investering in wandelcaching.

Waar vindt wandelcoaching plaats?

We wandelen in de omgeving van Hemrik en de bossen van Beetsterzwaag. Ook zijn wandelingen mogelijk in de bossen van Oranjewoud, of in het Drents Friese Wold. Een andere locatie is in overleg bespreekbaar.

wandelcoaching
wandelcoaching
wandelcoaching