Hartcoherentie

Wil je meer rust en balans in je werk en privé?  Ben je het zat om altijd maar gestrest te zijn, je te moeten haasten of altijd achter de feiten aan te lopen? Één van de interventies waar wij mee werken, ter voorkoming of het oplossen van stress, is de hartcoherentie methode. Deze methode gaat ervan uit dat je hartritme je emotionele toestand weerspiegelt. Bij stress of negatieve emoties, zie je een chaotisch patroon in het hartritme. Je hart slaat anders en denkt anders als je stress hebt, bang of gelukkig bent.

Voorkom stress

Hartcoherentie verlaagt je bloeddruk, versterkt je immuunsysteem en vermindert het cortisolgehalte (stresshormoon) in je bloed met 23%, wat kan helpen bij het verminderen van PMS (premenstruaal syndroom) bij vrouwen, vermindering van irritatie, depressieve gevoelens en vermoeidheid. Een hoog cortisolgehalte wordt ook in verband gebracht met huidveroudering, acné en verlies van geheugen en concentratie. Kortom, hartcoherentie kan je vele voordelen opleveren, op zowel fysiek, mentaal als emotioneel vlak, wat positieve gevolgen heeft voor je gezondheid en welzijn.

Werken aan ontspanning

Hartcoherentietraining kan op ieder moment worden toegepast en door coherentie heb je juist een betere grip op de wereld om je heen. Wie in een stressvolle situatie zit, kan vaak moeilijk tussendoor een kwartier gaan mediteren. Met hartcoherentie kun je ter plekke wél werken aan ontspanning.

Wil jij ook een coherent hart en minder stress of spanning? Dan kun je contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennismaking of een ontdekkingssessie.