loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding

Heb je geen plezier meer in je huidige werk of dreigt ontslag?  Wil jij je talenten, vaardigheden en drijfveren ontdekken? Je krijgt hulp van onze loopbaancoach bij het onderzoeken waar je blij van wordt en waar jouw kracht in zit. Zo vind je de baan die bij je past. Ook kun je bij ons terecht voor alle andere werk gerelateerde vragen. Bijvoorbeeld over hoe je omgaat met stress, onzekerheid of conflicten in je baan. Heb je meer behoefte aan praktische hulp zoals bij het maken van een cv of bij het vinden van vacatures? Ook dan helpen wij je graag.

Begeleiding bij jouw loopbaankeuzes

Het loopbaantraject

Ben je of raak je werkeloos, loop je vast in je werk, wil je meer uitdaging of ben je op zoek naar iets anders maar weet je niet wat? Onze loopbaancoach begeleidt jou bij het maken van loopbaankeuzes en zinvolle vervolgstappen. Na jouw loopbaantraject weet jij welk werk jou plezier en energie geeft. Loopbaancoaching is een persoonlijk ontwikkelingsproces. We zetten dat in om voor jou wenselijke en duurzame veranderingen in je loopbaan te realiseren. Dit bereiken we door middel van gestructureerde, gerichte gesprekken, testen en het gebruik van passende oefeningen. Indien nodig, zetten we een TMA-analyse in, de Talenten Motivatie Analyse.

We beginnen ieder loopbaantraject met een intakegesprek om vast te stellen met welke loopbaanvragen jij aan de slag wilt. Wie je bent, wat bij je past en waar je naartoe wilt, staan hierbij centraal. Jij bent tenslotte uniek en je coachingstraject is dat dus ook. Samen bepalen we je vraag, jouw doelstellingen en maken we een plan van aanpak. Je krijgt stimulerende opdrachten en leert jezelf zo beter kennen. Zo krijg je tijdens het traject handvatten en nieuwe inzichten om verandering tot stand te brengen. We kijken tijdens het traject naar het nu en denken ook vooral na over de volgende stap. Het doel: meer werkgeluk!

SLIM subsidie leren en ontwikkelen
Loopbaanbegeleiding door Francisca
loopbaanbegeleiding, je kan het

Cv, motivatiebrief en LinkedIn

Afhankelijk jouw wens en loopbaanvraag, biedt onze coach tijdens het traject ook praktische hulp. Je krijgt handvaten en tips voor het maken van een professioneel cv en het opstellen van een motivatiebrief. Verder maken of optimaliseren we jouw LinkedIn-profiel en breiden we je digitale netwerk uit. Uiteraard is ook de voorbereiding op gesprekken een onderdeel van de loopbaanbegeleiding.
Deze praktische hulp bieden wij tevens als een los onderdeel aan. Hiervoor is geen volledig loopbaantraject noodzakelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden.  

Stappen loopbaanbegeleiding

In het loopbaantraject zetten we de volgende stappen:

  1. Wie ben ik? Hier gaat het om jouw persoonlijkheid, je waarden en normen en je persoonlijke kwaliteiten.
  2. Wat wil ik? Dit gaat over jouw ideale baan, je ideale werkomgeving, je passies en je dromen.
  3. Wat kan ik? Hier ontdek jij waar je kracht ligt. Dit gaat over opleiding, werkervaring, competenties en relevante nevenactiviteiten
  4. Hoe kom ik daar? Dit gaat over hoe je je doel bereikt. Het gaat over de huidige arbeidsmarkt, het inzetten en het uitbreiden van je netwerk, solliciteren, social media en een actieplan maken.

Meer informatie over de loopbaanbegeleiding

De loopbaanbegeleiding van Juist in Balans wordt gegeven door Francisca van Kommer. Zij is een ervaren loopbaan- en re-integratiecoach en gecertificeerd in TMA. Een methode waarmee je inzicht in je drijfveren en talenten in combinatie met je competenties krijgt. Geen enkele loopbaanvraag is hetzelfde, ieder mens is immers uniek. Daarom verschillen de loopbaantrajecten. Een gemiddeld loopbaantraject duurt tussen de drie en vijf maanden. Een persoonlijke TMA talentenanalyse kan echter al binnen een maand. Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek voor meer informatie.