Mind eye power

Ogen doen veel meer dan alleen zien.

Ze zijn informatieverwerkers.

Mind eye power is een vernieuwende methode verwant aan EMDR.

Via de oogbewegingen worden allerlei connecties gemaakt in de hersenen.
Met deze oog techniek stimuleren we het informatieverwerkingssysteem, zoals dat ook gebeurt tijdens de REM slaap. Omdat de ogen direct verbonden zijn met de hersenen hebben ze ook direct connectie met neuronetwerken waar ongezonde overlevingsmechanismen liggen opgeslagen.

 

Met mind eye power wordt op een milde en eenvoudige wijze diepgaande verandering in de neuronetwerken van de hersenen aangebracht. Hardnekkige of negatieve overtuigingen, onverwerkte emoties en eventuele trauma’s kunnen worden losgelaten en overschreven  met een nieuw en ondersteunend netwerk. Dit wordt gedaan, met oogbewegingen en de juiste mindset (gerichte aandacht en intentie).

 

De kracht van de mind in combinatie met oogbewegingen is bijzonder. Je krijgt grip op de bedrading van jouw hersenen en daarmee toegang tot een indrukwekkend zelf helend vermogen. In ‘een ogenblik’ schakel je van een staat van verdediging naar een staat van groei. Je ervaart dat het mogelijk is om hardnekkige denk -en gedragspatronen moeiteloos  achter je te laten.

 

De methode is gebaseerd op wetenschappelijke kennis van de hersenen (neurowetenschap) van de laatste decennia in relatie tot lichaam, emoties en cognities.

 

Thema’s en werkwijze

Thema’s:

  • faalangst, sociale angst, spreken in het openbaar;
  • stress, woede, frustratie, verdriet, schuld, schaamte;
  • beperkende gedachten;
  • onverwerkte emoties;
  • verslavingen, ongezonde gewoontes (eten, roken).

Werkwijze:

Mind eye power kan als losse sessie ingezet worden of tijdens een coachsessie. Vaak is één of zijn twee sessies per levensthema al genoeg.  Mind eye power is geschikt voor kinderen, tieners en volwassenen. Zie voor verdere werkwijze individuele coaching.

 


hr4